torsdag 25 november 2010

Kycklinglevermousse

Jag blev sugen på kycklinglevermousse och satte igång att googla recept. Det visade sig att det fanns mängder med fina förslag, några med gemensamma nämnare och andra mer originella. Till sist slutade det i alla fall med att jag experimenterade fram en egen variant. 


Moussen passar bra på t ex knäckebröd tillsammans med några kryddiga salladsblad och något lite syrligt som granatäpplekärnor. Annars är den perfekt att sätta fram på bufféer och smörgåsbord.

Så här blev mitt recept;
Stek 2 hackade gula lökar i smör.
Låt ungefär 4 msk söt sherry eller portvin och 2 msk cognac koka in i lökhacket och krydda under tiden med salt, peppar (jag använde en blandning av svart-, vit-, grön- och rosépeppar) lite paprikapulver, timjan och persilja.
Genomstek 500 g kycklinglever (fungerar jättebra med djupfryst, tinad) i smör och läggs sedan varma tillsammans med lökblandningen och knappt 200 g smör i en mixer. Kör till en slät smet och mixa sedan försiktigt i drygt 0,5 dl vispgrädde. Smaka av och krydda ev lite till med salt och peppar. Häll upp i en fin form, låt svalna och stelna i kylen.

3 kommentarer:

  1. Skulle jag mycket väl kunna tänka mig att testa att göra, men ingen annan hade ätit....

    SvaraRadera
  2. Jag skall absolut göra detta. Om ingen annan äter, desto bättre - så får jag allt för mig själv.
    Lisen din blogg är underbar!

    SvaraRadera
  3. Bra sätt att få ut kärnorna ur granatäpplet
    är att dela det och sedan knacka/slå på skalet.
    Camilla Plum visade det i sitt TV-program.

    SvaraRadera