lördag 4 december 2010

Kockstjärna!

Har nyss kommit hem från Malmö Arena där jag och ett par tusen andra personer har ätit en god trerätters och njutit av en riktigt bra show. På scenen  rockade Brolle, Jessica Andersson, Yohanna, Andreas Johnson, Caroline af Ugglas och Eric Saade anförda av Babben Larsson i högform.  Menyn var komponerad av Leif Mannerström och han gled runt som en sann stjärna. På frågan om det var ok att ta en bild fick man ett glatt ja, en pose och en signerad meny! (Arenans skapare Percy Nilsson som satt bredvid föreslog att det hela skulle kosta en hundring. Inte konstigt att han är en förmögen man. Nu blev det dock inte så just ikväll.)




Förrätten var en tallrik med "hemrökt lax, Brantevikssill och räkor i dillmajonnäs serverad med Alerums xo ostoch knäckebröd från Olof Viktors.
Huvudrätten bestod av örtpanerad kalvrygg och en liten Wallenbergare, syltade rotfrukter, svamp, persiljerotspuré, potatiskaka och Kiviks äppelcidersås. På varma tallrikar, kan säga att servitörerna nog hade använding av sina handskar och snabba fötter.
Kul med de skånska inslagen!
Efterrätten paraderades in med isfacklor och var en fin moussebakelse med mörk och ljus choklad, bärkompott och pistasch.




Logistiken för att servera så många människor tre rätter varav en varmrätt kan knappast gå av för hackor. Kvällen imponerade, såväl med sina rock- som kockmässigt!


Coola Caroline af Ugglas i drottninggutstyrsel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar