måndag 15 november 2010

Hyllning till vardagskockarna

Att laga fantastisk mat med exklusiva råvaror i kombination med lugn och ro är ingen större konst. Egentligen. Det trixiga är att fixa till vardagsmiddagar dag efter dag när tiden är knapp, middagsgästerna är av varierande ålder och uppfattning om vad som är gott och budgeten inte tillåter kulinariska utsvävningar. Ibland har man kanske inte ens hunnit att handla.

I min kyl finns det allt som oftast diverse små burkar med rester från senaste dagarnas måltider. Antingen får det då bli buffé med en smakbit av varje sort eller så går jag lös med woken och drar ihop en panna à la salig blandning. En sådan kan t ex innehålla överbliven pasta, kalkonkorv, broccoli och uppvispat ägg. Med lite oregano och riven parmesan (och såklart ketchup till den som så önskar... och f ö är det väldigt nyttigt med tomatpuré), tända ljus på bordet och mobilerna på lite avstånd kan den förgylla vilken vardagskväll som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar