tisdag 23 november 2010

Ibland är det helt ok att någon annan står vid spisen...



Mmm…  har varit på SPA i Torekov.  Händer inte så där väldigt ofta att man tar sig råd till sådant, vilket är synd eftersom det är så underbart när man väl gör det! Känslan av avkoppling och omsorg dröjer kvar länge på in- och utsida. Sköna behandlingar utförda av duktiga terapeuter varvade med, bastu, varma och kalla bad samt riktigt god mat och dryck har nog den effekten på de flesta!
Alla insmörjningar med diverse eteriska oljor med doft av citrus, rosmarin, oliv och citrongräs gjorde mig silkesmjuk men såklart också rejält hungrig! Tur då att en trerätters middag väntade i hotellets provisoriska (renovering under ett par veckor – såklart, inte ens på SPA kan man undgå detta) men fina matsal. En liten och väldigt dekorativ förrätt med carpaccio på hälleflundra, syltade kantareller, örtcrème, knaperstekta kavringssmulor och riven pepparrot inledde tillsammans med ett sydafrikanskt vin gjort på druvan chenin blanc.



Till det rökta och confiterade anklåret som kom sedan, serverades ugnsrostade persiljerötter, senapsstuvad spetskål, kokt potatis och en koncentrerad sky – väldigt höstigt, skånskt och oväntat bra kombinerat med en Amarone som matchade allt det salta perfekt.


Till dessert slängde restaurangen sympatiskt nog helt alla hämningar och dukade fram en dessertbuffé med mjölkchokladpannacotta med krokant ovanpå (jag gillar krisp!), pecannötspaj, en fin liten knäckig brulée med hjortron och för säkerhets skull en tiramisu med jordgubbar också. Smakade fantastiskt med ett glas sött (jodå tillräckligt sött för att klara sig bra i konkurrensen om smaklökarna) vitt ungerskt vin.



Har precis plockat undan efter tisdagens snabba pastamiddag.  Torkar av diskbänken och drömmer mig tillbaka till avkopplande musik, mjuka soffor och härlig massage…mmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar