torsdag 11 november 2010

Paj med bladspenat

Ikväll gör jag en paj med bladspenat, rökt lax och lite lök som fått steka sig mjuk. Täcker med ett ihopvisp av ägg, kaffegrädde , lite örtsalt, svartpeppar och en jätteklick cream cheese. Bra kombination, enligt mig i alla fall! Pajskalet är gjort på vetemjöl, grahamsmjöl, smör, lite iskallt vatten och torkad timjan. Egentligen skulle det ha blivit paj för någon vecka sedan men när något annat kom emellan stoppade jag in pajformen med den uttryckta degen i frysen. Det fungerar jättebra att köra in i ugnen (nästan direkt från frysen, låter formen tempereras lite) och förgrädda skalet innan fyllningen läggs i.





Jag tycker att pajskal förtjänar mer uppmärksamhet än vad de oftast får. Tillsätter man rejält med svartpeppar, timjan, riven parmesan eller västerbottenost, smulad oregano eller något annat man gillar och som kan passa med den fyllning man vill använda blir pajen ännu godare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar