söndag 5 december 2010

Samarbete

Ett av de bästa sätten att fixa en trevlig fest är att hålla knytkalas. Jag har varit på flera roliga middagar där alla har tagit med sig en sorts tapas eller en bufférätt. Ibland har det funnits ett givet tema  t ex spanska tapas och ibland har värdfolket delat ut uppgifter så att några har ordnat ”huvudrätt” och några har stått för desserten. Flera gånger har det inte funnits några anvisningar alls, men märkligt nog har jag ändå aldrig varit med om att alla har kommit med samma mat (tänk själv, kycklingspett på 10 sätt eller 15 sorters chokladmousse men ingen vanlig mat…). Istället har det blivit otroligt fina bufféer. Varje gång är det lika roligt att prova allas olika rätter och känslan av att alla är delaktiga är helskön!




Denna kvällen bestod buffén av palsternackssoppa med timjan och balsamicofläsk, morotsbrytbröd, tzatziki, paté med tonfisk och crabsticks med romsås, paj med salami, fetaost och ruccola, pastasallad med babyspenat, gorgonzola och valnötter, paj med lax och spenat, kycklingklubbor, paj med räk- och laxröra, risotto med spenat, tomat och svamp samt tomat- och mozzarellasallad.
Desserterna (man måste vänta en stund med dem innan man orkar äta igen efter allt det andra!) var pannacotta med bärsås, banankaka och cheesecake med pepparkakstouch.



Väldigt, väldigt gott alltihop! Ingen står för allt, alla fixar nåt - bra förutsättningar för en lyckad kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar