måndag 23 december 2013

Jullunch



I takt med att sillsorterna blev allt fler och alltmer uppskattade fick julfirandet en ny tradition. Lunch med "bara" sill, lax, Janssons, bröd och ost. Ingen orkade äta mer efter detta, så att spara allt till kvällen kändes fel.

Resten av julmaten avnjuts sedan på kvällen, när alla blivit sugna på skinka, grönkål och annat.

Vårt julfirande har sedan flera år bestått av två julaftnar, 23 och 24 december. Så, nu sprider sig dofterna av förberedelser inför julens första lunch i vårt hus.

Ute lyser solen över gröna och bruna fält och sonens innerliga önskan om en vit jul verkar inte kunna infrias.

Inne går dukningen också i gröna toner och jag har känt mig lite "Ernstig" när jag tassat runt med mossa och järnek.



God Jul, med en lagom mix av frid och fröjd, önskar jag dig!




Lisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar